Inmiddels zit iedereen weer op school en is het echte (harde) schoolleven weer begonnen. En het is zwaar! Om te zorgen dat het allemaal iets draagelijker wordt en dat het schooljaar vlekkeloos verloopt heb ik mijn beste tips verzamelt om te zorgen dat dit een van de beste schooljaren wordt.

1. Een agenda/ planner is een must.

Om een goed schooljaar te hebben moet je gestructureerd gaan werken. Dat lijkt supersuf maar het is zo belangrijk. En om gestructureerd te werken heb je een planner of agenda nodig. Schrijf al je huiswerk en toetsen op zodat je niks mist of vergeet. Verder is het maken van een goede planning ook onwijs belangrijk, zorg dat je genoeg ruimte houd voor onverwachtse dingen en check/ maak elke middag na de les meteen je planning. Houd je ook goed aan de planning want hoe georganiseerder je bent met je schoolwerk en andere taken, hoe meer tijd er over blijft voor leuke dingen die je kan doen zonder knagend schuldgevoel over je nog te maken schoolopdrachten.

Determined to Succeed | via Tumblr

2. Gebruik al je tijd.

Tussenuren zijn ideaal om alvast een deel van je huiswerk te maken. Het is omwijs moeilijk om dat te doen in plaats van te gaan netflixen op je mobiel, maar thuis scheelt het onwijs veel werk. Probeer te zorgen dat het een gewoonte wordt en je houd thuis na je huiswerk een hoop meer tijd over.

3. Succes is the best revenge.

Zorg dat je gewoon altijd goed je best doet. Dat kan af en toe best een beetje moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven, en laat je niet beïnvloeden door andere die minder ambitieus zijn of minder hoeven te doen aan bepaalde vakken. Zorg dat je stylish en smart bent, dat is de beste combinatie!

4. Eat breakfast like a queen.

Goed ontbijten is onwijs belangrijk, al helemaal als je naar school gaat. Goed ontbijten is belangrijk zodat je geconcentreerd kan opletten in de les. En niemand kan goed opletten met een lege maag…

5. Let op in de les en gebruik de tijd die je krijgt.

Door goed op te letten in de les is al 10% op het proefwerk, verder zorgt het ervoor dat je het huiswerk sneller kan maken. Al met al een hoop voordelen dus om op te letten. Stel ook alle vragen die je hebt over de stof of het gemaakte huiswerk meteen want dat zorgt ervoor dat je minder hoeft te leren. Gebruik ook al je tijd in de les die je hebt om je huiswerk te maken, scheelt weer een hoop huiswerk tijd thuis. En je kan de vragen die je over de stof of het huiswerk hebt meteen stellen, ook super handig.

6. Aantekeningen maken is belangrijk.

Het maken van aantekeningen zorgt ervoor dat je de stof beter begrijpt en dat het beter en sneller in je hoofd zit en blijft zitten. Vergelijk je aantekeningen ook eens met die van je klasgenoten, misschien hebben die bepaalde dingen net wat anders en makkelijker opgeschreven of iets genoteerd wat jij niet gehoord hebt.

Ik ben absoluut geen schoolexpert en ik voer mijn eigen tips niet eens altijd uit. Maar als ik het wel doe merk ik wel duidelijk verschil. Ik kan zeker aanraden om te proberen en te kijken of het werkt, ik denk van wel! Veel succes!

Liefs, Lobke.